Kunststenen

EEN ALTERNATIEF VOOR STEEN

IN STEEN

ECONOMISCH

De snelheid waarmee gevelkunststeen kan worden geplaatst zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst en dat komt uw eindfactuur alleen maar ten goede. 

Bovendien is de aankoopprijs gewoonlijk een beetje lager.

DUURZAAM

Onze kunststeen is van topkwaliteit en door zijn weerstand tegen weersinvloeden gaat hij buitengewoon lang mee.

Door de specifieke kenmerken van kunststeen is het een logisch alternatief voor natuursteen, met op de koop toe tal van voordelen.

ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN

Kunststeen biedt oneindig veel plaatsingsmogelijkheden.

Opteer voor kunststeen voor de buitenbekleding van uw woning of de afwerking van uw interieur, voor uw gevel, om een schoorsteen of een tuinmuur te bekleden. Verkrijgbaar in alle stijlen, voor grotere en kleinere oppervlakken.

Gevelkunststeen?

Hij mag dan nog niet zo bekend zijn, de komende jaren wil hij op onze muren en gevels een prominente plaats veroveren.

En wel om volgende redenen:

1.

Geïnspireerd door de natuur

Het plaatsen gebeurt met kwaliteitsvolle natuurlijke materialen, wat voldoet aan de verwachtingen van de consument die een ecologisch verantwoorde oplossing zoekt.

2.

Tijd- en geldwinst

Hij zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst bij de plaatsing. Dit verkort niet alleen de bouwtermijn maar drukt tevens de totale kosten.

3.

Het alternatief voor natuursteen

Kunststeen is een waardig alternatief voor natuursteen en is bijzonder veelzijdig toepasbaar.

4.

Een catalogus met oneindig veel mogelijkheden

Het gamma is bijzonder uitgebreid en er is keuze uit tal van verschillende modellen. Afhankelijk van de gebruikte mengeling voor de samenstelling en de gebruikte mallen voor het vormgeven, kunnen de stenen er anders uitzien (diverse vormen, oppervlakken, texturen, kleuren en nuances).

Kunststeen of natuursteen: verschillen en parallellen

Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Gevelkunststeen, ideaal op gevels en muren

Kunststeen is hét alternatief bij uitstek (zonder afbreuk te willen doen aan de kwaliteiten van natuursteen) en bieden aanzienlijk veel voordelen:

  • Hij is goedkoper bij aankoop en voorhanden in grote hoeveelheid
  • Als kunststeen goed is geplaatst, kan hij moeilijk van natuursteen worden onderscheiden.
  • In tegenstelling tot natuursteen is er om kunststeen te plaatsen geen fundering nodig. Hij wordt immers rechtstreeks op de isolatie van het huis of op om het even welke andere ondergrond gekleefd.
  • Kunststeen is veel lichter dan natuursteen. Hij is tussen 3 en 5 cm dik. Hij weegt tussen 30 en 40 kg per m², afhankelijk van de gekozen steen.
  • Doordat natuursteen lichter is, kan hij gemakkelijker worden geplaatst. Het plaatsingsrendement per m² is dus hoger (10, 12 zelfs 15 m² per dag, afhankelijk van het type en de plaatsingsmoeilijkheid) dan dat van natuursteen. De arbeidskosten voor het plaatsen van deze steen liggen dus aanzienlijk lager.

De warmte- en geluidsisolatie van kunststeen is van hoge kwaliteit.

Kunststeen verbetert dus de energie-efficiëntie van uw woning. In het geval van duurzame gebouwen optimaliseert het de behaalde resultaten, en het draagt bij tot minder uitstoot in de atmosfeer.

Er bestaat een breed scala aan soorten kunststeen. De gevarieerde kleuren, vormen en texturen bieden oneindig veel combinatiemogelijkheden.

Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren
Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Bovendien zijn de verschillende soorten onderling gemakkelijker te combineren dan bijvoorbeeld natuursteen. U kunt dus probleemloos een op-en-top persoonlijke keuze maken, die perfect aansluit op uw voorkeuren en wensen. Gebruik kunststeen om uw voorgevel te verfraaien, uw woonkamer een make-over te geven, uw keuken te renoveren of een natuurlijke toets aan te brengen in uw badkamer.

Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Kunst- en gevelstenen zijn vorst- en dooibestendig en kunnen ook goed tegen de hitte. Alle kunststenen worden getest in een laboratorium en zijn gegarandeerd bestand tegen slechte weersomstandigheden en plotse temperatuurstijgingen.

Bij elke kunststeen hoort een technische fiche met allerhande nuttige informatie, zoals benaming, herkomst, samenstelling, uitzicht, kleur, afmetingen, fysische kenmerken (waterabsorptievermogen en dichtheid) en mechanische kenmerken (duurzaamheid, aanhechting, vuurbestendigheid en geluidsisolatie).

De producenten van onze kunst – en gevelstenen garanderen een levensduur van enkele tientallen jaren (van 30 tot 50 jaar). Hun producten voldoen aan alle geldende eisen en Europese voorschriften. Dat wordt gecertificeerd door externe instanties, die bij onze leveranciers audits en controles uitvoeren.

Kunststeen is perfect te integreren in verschillende architectuurstijlen (van moderne tot meer traditionele huizen, en zelfs houten huizen) en is inmiddels een echt decoratief product geworden. Al onze kunstenen en steenstrips kunnen dan ook gemakkelijk worden toegepast in om het even welke ruimte van uw huis. De muur van uw schouw, een oppervlakte in uw keuken.. Deze zullen uw leefruimte een verfijnde en moderne uitstraling bezorgen.

Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Kunststenen worden gemaakt op basis van om het even welke steensamenstelling. Daardoor is het verlies aan grondstoffen beperkt en blijven de natuurlijke hulpbronnen bewaard. Bovendien is het materiaal waaruit het is samengesteld 100% recycleerbaar. Ook het transport van de kunststeen wordt geoptimaliseerd om de ecologische voetafdruk te beperken. Dat maakt van Kunsteen een ecologisch verantwoorde keuze.

Het productieproces geven onze stenen en steenstrips een constante dichtheid en een homogene vorm en kleur. Daardoor zijn onze stenen eenvoudig en ongekend snel aan te brengen: zij kunnen op alle mogelijke oppervlakten worden gekleefd. De kosten van het plaatsen zijn daardoor veel minder hoog dan bij natuursteen bijvoorbeeld.

Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Kunststeen is niet poreus en niet glad. Het kan zowel buiten (voor het gehele bouwwerk of een gedeelte) als binnen worden aangebracht, waar het een volwaardig decoratief element vormt (schouw, muur, trap enz.). Uw interieur ontwerpen wordt echt kinderspel dankzij het uitgebreide keuze, dat in diverse afmetingen, kleuren en texturen verkrijgbaar is.

Andere vragen? Contacteer ons of vraag ons om u terug te bellen!

Uw naam (VERPLICHT)

Uw email (VERPLICHT)

Uw téléfoon (VERPLICHT)