Dit moet u weten over kunststeen: veelgestelde vragen

Wat is kunststeen?

Kunststeen is een aantrekkelijk alternatief voor andere oplossingen, met name natuursteen, om uw woning te verfraaien. Gaat u verbouwen, renoveren of een nieuwbouwproject realiseren? Deze vernieuwende, duurzame en esthetische steensoort zal u ongetwijfeld weten te verleiden.

Kunststeen biedt een uitgebreide waaier van mogelijkheden als bekleding van muren en vloeren, zowel voor de binnenkant als de buitenkant van uw huis, en draagt bij tot het unieke karakter van uw woning.

Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Hoe wordt kunststeen gemaakt?

Voor onze paletten hebben we inspiratie gezocht in alle hoeken van de wereld. Kunststeen kan worden gemaakt van alle mogelijke steensamenstellingen. De steenkorrels worden vermalen en vervolgens gemengd met speciale bindmiddelen en andere additieven. Die verbeteren de technische eigenschappen van het materiaal en maken het zo sterk als beton. Door toevoeging van een kleurpigment ontstaat een perfecte en gelijkmatige kleuring van elke steen.

Vervolgens wordt het mengsel in mallen gegoten (voor elke serie bestaan circa 150 tot 200 mallen). Die geven de stenen hun uiteindelijke afmetingen en vorm. De mallen zijn exacte kopieën van natuurstenen, die als standaard dienen. Door die authentieke modellen en de vorm van de mallen kunnen de kleinste details en nuances worden nagemaakt. Precies daardoor ziet kunststeen er zo natuurlijk uit.

Aan het eind van het fabricageproces wordt elke steen nog een laatste keer met de hand ingekleurd. Zo is het eindresultaat meer dan natuurlijk, en zullen twee stenen nooit identiek hetzelfde zijn.

Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Wat zijn de voornaamste kwaliteiten van kunststeen?

 1. Diversiteit: het aanbod is bijzonder groot (diverse afmetingen, vormen, texturen en kleuren).
 2. Grotere duurzaamheid: dankzij het industriële proces voor de samenstelling en vormgeving is kunststeen op technisch vlak hoogperformant. Dankzij de dichtheid en homogeniteit is kunststeen bestand tegen schokken, vorst en dooi en andere slechte weersomstandigheden.
 3. Plaatsing: kunststeen is licht en kan daardoor makkelijker worden gehanteerd dan andere materialen. Kunststeen kan op alle soorten schone en gezonde ondergrond worden gekleefd. De plaatsing gebeurt veel sneller dan bij natuursteen.
 4. Ecologisch: kunststeen is 100% recycleerbaar. De productiemethode garandeert het behoud van en het respect voor de natuurlijke hulpbronnen. Door de verpakking en het gewicht van de stenen wordt bovendien het transport vergemakkelijkt en de transportfactuur gedrukt. Dit heeft minder CO2-uitstoot in de atmosfeer tot gevolg.
 5. Thermisch en akoestisch hoogwaardig: het gebruik van onze stenen verbetert de thermische en akoestische isolatie van uw woning.

Waarom voor kunststeen kiezen in plaats van voor een ander bouwmateriaal?

 • Kunststeen is zeer aantrekkelijk van prijs.
 • Kunststeen is bijzonder veelzijdig toepasbaar, zowel binnen als buiten.
 • Kunststeen vormt een uniek decoratief element.
 • Kunststeen is een echt kwaliteitsvol en betaalbaar alternatief voor de gebruikelijke materialen in de bouwsector.

En ook …

 Onze kunststeen is bestand tegen de tijd en het klimaat. Bovendien geeft het aan al uw projecten net dat tikje extra: de schoonheid en ambachtelijke uitstraling van authentiek metselwerk. Creëer zelf de binnen- of buitenafwerking van uw woning en geef uw woning zo een unieke toets. De creatieve mogelijkheden van kunststeen zijn eindeloos, de enige grens is die van uw fantasie.

Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren
Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Bestaan er twee identieke kunststenen?

Nee. Elke steen is uniek. Kunststeen is verkrijgbaar in diverse vormen, die worden vormgegeven met behulp van een groot aantal verschillende mallen. Om de stenen er zo natuurlijk mogelijk te doen uitzien, werken wij op de kleur van het oppervlak van de mallen . Zo kunnen wij elke steen een uniek karakter geven.

Hoe moet kunststeen worden onderhouden?

Kunststeen heeft geen specifiek onderhoud nodig, ook niet als het buiten is geplaatst. Wilt u de stenen toch schoonmaken, doe dat dan bij voorkeur met een sopje en een nylonborstel of harde borstel. Wij adviseren u om geen agressieve oplosmiddelen te gebruiken, want die zouden het uitzicht van uw stenen kunnen beschadigen.

GCR STONE - Spécialiste de la pierre de parement reconstituée en Belgique

GCR STONE – Spécialiste de la pierre de parement reconstituée

Welke aanpak hanteert u als specialist van kunststeen?

Uit een studie die wij hebben uitgevoerd, blijkt dat er veel soorten kunststeen op de markt zijn. Al te vaak zijn die helaas van slechte kwaliteit. Bovendien wordt de klant vaak erg onvolledig geïnformeerd, en krijgt hij geen bevredigend antwoord op zijn vraag.

Naar aanleiding van die vaststelling besloot GCR Stone om zich uitsluitend te specialiseren in de verkoop van kwaliteitsvolle kunststeen. Een echt voordeel voor de klant want er zijn zo veel steenproducten op de markt dat hij vaak door de bomen het bos niet ziet.

Als professional helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze, en begeleiden wij u in uw nieuwbouw-, renovatie- of verbouwingsproject. Onze aanpak blijkt in de smaak te vallen. Wij maken dan ook graag een afspraak met u wanneer het u schikt.

Plaatsen jullie de kunststeen die jullie verkopen zelf bij de klant?

Nee, wij plaatsen de kunststeen niet zelf. U bent vrij om te werken met wie u wilt. Wel werken wij regelmatig samen met enkele ambachtelijke metselaars die wij u kunnen aanbevelen. Dat doen wij met het volste vertrouwen, want onze partnerondernemers hebben allemaal toegang tot het vak en staan garant voor een werk uitgevoerd volgens de regels van de kunst. Zij zijn allemaal officieel geregistreerd en hebben al meerdere projecten uitgevoerd bij onze klanten.

Als er niet alleen stenen moeten worden geplaatst maar ook isolatie en/of crepi moet worden aangebracht, hebben we eveneens de geknipte oplossing voor u! Een van onze partnerbedrijven is namelijk gespecialiseerd in deze drie activiteiten. Dat kan u een mooi schaalvoordeel opleveren.

Wat maakt ons zo anders?

U kunt alle dagen van de week (ook op feestdagen) na afspraak in onze showroom aan de Chaussée de Charleroi 203 in Gembloux terecht (hetzelfde gebouw als restaurant Baguettes & Fourchette). Daar ontdekt u de kwaliteit en het uitgebreide aanbod van onze kunststeen onder het genot van een lekker kopje koffie.

 • Wij komen ook bij u thuis langs, indien gewenst.
 • Wij luisteren aandachtig naar u en bestuderen samen uw project op basis van de plannen, foto’s en ideeën die u al hebt. Wij bezorgen u vervolgens alle nodige informatie en nemen alle tijd die nodig is om uw project tot een goed einde te brengen.
 • Onze prijsoffertes worden echt op maat opgesteld en volledig op de klant afgestemd. Wij zijn transparant naar de klant toe en willen dat elke klant begrijpt hoe onze prijzen worden berekend.
 • Ons aanbod is competitief, met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • Wij werken samen met kwaliteitsleveranciers, die zijn geselecteerd op basis van de volgende criteria:
 • Zij bieden een uitgebreide keuze van stenen met zeer uiteenlopende samenstellingen.
 • Ze kunnen grote hoeveelheden in één keer produceren, waardoor een gelijkmatige kleur bij vrij hoge metrages kan worden gegarandeerd.

 

 • Hun methodes, producties en producten zijn gegarandeerd, want goedgekeurd door externe laboratoria en instanties.
 •  Wij begeleiden u bij het maken van uw keuze, en kunnen u ook partner-metselaars aanbevelen voor de plaatsing van uw stenen.
 • Wij zijn actief in heel België en staan u met plezier te woord in het Frans, Nederlands, Duits en Engels.
Gevelstenen in kunststeen, ideaal voor al uw gevels en muren

Uit welke stenen kunt u kiezen?

 Er bestaan maar liefst 80 verschillende series van kunststeen. Elke serie telt 150 tot 200 verschillende steenformaten (zonder de minste herhaling) en is bovendien telkens in verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor de productie van grote hoeveelheden (vanaf 150 à 200 m2) kunnen wij zelfs de door u gewenste kleur op maat maken. Van een uitgebreide keuze gesproken! Wij durven dus echt wel stellen dat er voor elk wat wils is.

Andere vragen? Contacteer ons of vraag ons om u terug te bellen!

Uw naam (VERPLICHT)

Uw email (VERPLICHT)

Uw téléfoon (VERPLICHT)